PROPERA SESSIÓ // 24-01-2023 // Sessió nĂşm. 1.382
L´esdeveniment // Audrey Diwan , França, 2021
Fitxa tècnica

Producció: Rectangle Productions, France 3 CinĂ©ma, Wild Bunch
Guió: Audrey Diwan i Marcia Romano a partir de la novel·la d´Annie Ernaux
Música: Evgueni Galperine, Sacha Galperine
Muntatge: GĂ©raldine Mangenot
Durada: 1 h 40 min.
Intèrprets: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, LuĂ na Bajrami, Louise Orry-DiquĂ©ro, Louise Chevillotte, Pio MarmaĂŻ, Sandrine Bonnaire, Anna Mouglalis, Madeleine Baudot.
Ens situem a França, l´any 1963. L´Anne (Anamaria Vartolomei) és una jove estudiant brillant amb un futur prometedor al davant. Però quan queda embarassada, veu com aquest futur pot ensorrar-se, i per això, malgrat el dolor, malgrat la vergonya, malgrat l´estigma social i malgrat la possibilitat d´anar a la presó, decideix per tot el possible per avortar.

Als anys 60, a França, l´avortament era il·legal, i sota un aspecte de país avançat, imperava un conservadorisme que acabaria saltant pels aires el maig del 68. La pel·lícula adapta la novel·la homònima d´Annie Ernaux en què relatava la seva batalla per interrompre un embaràs. No obstant això, el gran tema de la pel·lícula no és l´avortament, és la llibertat. La protagonista lluita per recuperar el control del seu propi cos i és també la lluita per recuperar la seva vida. Audrey Diwan, forjada com a periodista, s´ha convertit en una directora amb una mirada crua de la realitat, abraçant la seva duresa i convertint-la en una arma per remoure consciències.


Audrey Diwan
França, 1980, va estudiar periodisme i ciències polítiques i va començar a treballar a la revista Technikart. Posteriorment, treballaria com a directora de secció a Glamour i Stylist. El 2007 va publicar la seva primera novel·la, La Fabrication d´un mensonge. El 2008 debuta com a guionista i, una dècada més tard, presenta el seu primer llarg com a directora Mais vous êtes fous (2019). Ha guanyat el Lleó d´Or a Venècia amb L´esdeveniment.

Dimarts, 24 de gener. 20 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46 de Vic.
VO en francès amb subtítols
Reserva en lĂ­nia: www.etcvic.cat
< tornar