PROPERA SESSIÓ // 17-01-2023 // Sessió nĂşm. 1.381
Retorn a Reims // Jean-Gabriel Périot , França, 2021
Fitxa tècnica

Producció: Les Films de Pierre, Arte France CinĂ©ma, Institut National de l´Audiovisuel (INA)
Guió: Jean-Gabriel PĂ©riot a partir de la novel·la de Didier Eribon
Música: Michel Cloup
Muntatge: Jean-Gabriel PĂ©riot
Durada: 1 h 23 min
Intèrprets: Documental. Hi intervenen: Jacques Delors, Jacques Duclos, Lionel Jospin, Jean-Marie Le Pen, Vincent Lindon, Georges Marchais, François Mitterrand.
Una història íntima, social i política de la classe obrera francesa des de principis de la dècada de 1950 fins a l´actualitat. Una adaptació de l´obra del filòsof i historiador Didire Eribon reconstruïda amb material d´arxiu i narrada per l´actriu Adèle Haenel.

Retorn a Reims és un exemple d´assaig cinematogràfic on el seu director construeix un discurs propi a partir d´un gran recull de documentació (fotos i vídeos reals però també material de ficció). Jean-Gabriel Périot, s´ha especialitzat en la creació de tot de tota mena de narratives fent servir les eines del documental i establint un vincle entre la memòria i la imatge històrica. Aquí, continua fidel al seu estil i ens fa replantejar la construcció del present en un exercici de crítica política tan pedagògic com estimulant.


Jean-Gabriel PĂ©riot
Director i muntador nascut a França el1974. Mai va estudiar cinema, però sí comunicació i va dedicar-se a l´edició al Servei d´audiovisuals del Centre Georges Pompidou. Allà és on va familiaritzar-se amb el treball amb material d´arxiu. A la seva obra ha conreat tota classe de formats i estils: curts, llargs, documental, ficció, videoart... En el camp del llargmetratge hi trobem el treball de ficció Lumières d´été (2016) i els documentals Une jeunesse allemande (2015), Les nostres derrotes (2019) i Retorn a Reims (2021).


Dimarts, 17 de gener. 20 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46 de Vic.
VO en francès amb subtítols en català
Reserva en lĂ­nia: www.etcvic.cat< tornar