PROPERA SESSIÓ // 08-11-2022 // Sessió Filmoxarxa
System Crasher // Nora Fingscheidt , Alemanya, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Kineo Filmproduktion, Weydemann Bros, Oma Inge Film
Guió: Nora Fingscheidt
Música: John Gürtler
Muntatge: Stephan Bechinger, Julia Kovalenko
Durada: 2 h 5 min
Intèrprets: Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide, Lisa Hagmeister, Melanie Straub, Victoria Trauttmansdorff, Maryam Zaree
La Benni (Helena Zengel) és petita però molt perillosa. Amb tan sols nou anys, aquesta nena ja és el que els serveis socials de protecció al menor anomenen una trenca sistemes. Amb la intenció d´ajudar-la, des dels serveis de protecció al menor, contracten a Micha (Albrecht Schuch), un especialista en la gestió de la ira. Podrà tenir èxit allà on tothom ha fracassat?

La protagonista d´aquest drama es comporta de forma salvatge, impulsada per un trauma infantil que no queda clar quin origen té. No ens trobem davant de l´habitual drama sobre nens trapelles. La seva directora i guionista, mostra amb tota la cruesa la situació de tenir un fill o una filla amb problemes de comportament. La pel·lícula té un ritme frenètic que, després d´una arrencada ferotge, no s´atura en cap moment. Enmig d´aquest tornado de sentiments, destaca la interpretació de la seva jove protagonista.


Nora Fingscheidt
Va néixer a Braunschweig, Alemanya, el 1983. Es va formar com a orientadora d´actors i, del 2008 al 2017, va estudiar direcció de ficció a l´Acadèmia de Cinema de Baden-Württemberg, on va rodar el llargmetratge documental Without this world (2017). El seu primer treball de ficció, System Crasher, ha aconseguit vuit premis del cinema alemany, incloent-hi millor pel·lícula, direcció, guió i muntatge i ha aconseguit també el premi del jurat al Festival de Berlín.

Dimarts, 8 de novembre. 20 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46 de Vic.
VO en alemany i anglès amb subtítols en català
Entrades en línia: www.etcvic.cat< tornar