PROPERA SESSIÓ // 18-10-2022 // Sessió Festival Protesta
Flee // Jonas Poher Rasmussen , Dinamarca-França-Noruega, 2021
Fitxa tècnica

Producció: Final Cut for Real, Sun Creature Studio, Vivement Lundi
Guió: Jonas Poher Rasmussen, Amin Nawabi
Música: Uno Helmersson
Muntatge: Janus Billeskov Jansen
Durada: 1 h 29 min.
Intèrprets: animaciĂł
Amin, un exitós acadèmic danès, està a punt d´iniciar un nou capítol en la seva vida en casar-se amb el seu promès, Kasper. Però els fantasmes del turbulent passat d´Amin continuen perseguint-lo i no li serà fàcil deixar-los enrere.

Un refugiat afganès resident a Dinamarca va accedir a explicar la seva història personal al director Jonas Poher Rasmussen amb la condició, que no es revelés la seva identitat. Per aconseguir-lo, el director va decidir crear un documental en format animat. A més, l´estil d´animació, limitada i funcional, no només protegeix el seu protagonista, sinó que en potencia la seva història. Aquest peculiar acostament suavitza només en part la tragèdia del relat que s´està narrant. Una brutal i colpidora història que deixa una terrible empremta a mesura que la pel·lícula avança.


Jonas Poher Rasmussen
Cineasta nascut el 1981 a Kalundborg (Dinamàrca). Va debutar amb els curts Easa 2002: A Journey to Vis (2003), Something About Halfdan (2006), Closed Doors (2008), The Day After (2009) i House of Glass (2010). Posteriorment, ha rodat els documentals Searching for Bill (2012) i What He Did (2015). La seva filmografia mostra una clara voluntat d´acostament a la realitat a través de la ruptura de les fronteres temàtiques i formals del cinema.

Programada amb el Festival Protesta dins dels actes de la 10a ediciĂł del Festival.

Dimarts, 18 d´octubre. 20 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46 de Vic.
VO en danès i anglès amb subtítols en català
Entrades en lĂ­nia: www.etcvic.cat

< tornar