PROPERA SESSIÓ // 20-09-2022 // Sessió núm 1.371
Cinco lobitos // Alauda Ruiz de Azúa , Espanya, 2022
Fitxa tècnica

Producció: Buena Pinta Media, Comunidad de Madrid, Encanta Films
Guió: Alauda Ruiz de Azúa
Música: Aránzazu Calleja
Muntatge: Andrés Gil
Durada: 1 h 44 min
Intèrprets: Laia Costa, Susi Sánchez, Ramón Barea, Mikel Bustamante, José Ramón Soroiz, Asier Valdestilla García
Amaia (Laia Costa) acaba de ser mare i aviat s´adona que no té gaire clar com fer-ho. Encara ho complica més haver de compaginar-ho amb la seva feina i l´absència de la seva parella durant una setmana per motius laborals. Davant d´aquesta situació, decideix tornar a casa dels seus pares, en un poble costaner del País Basc, i compartir amb ells la responsabilitat i atenció del nadó. El que no s´imagina és que, allà, se li afegirà una nova feina: fer de filla.

El debut de la directora i guionista Alauda Ruiz de Ádua, ha estat una de les sorpreses de la temporada. Basada en la seva pròpia l´experiència personal, i gràcies al seu excel·lent guió, la pel·lícula va més enllà de les històries de mares i filles que hem vist tantes vegades al cinema. A través d´una posada en escena intimista i senzilla, planteja una sèrie de temes que ens porten a un viatge emocional cap a les imperfeccions de les relacions familiars.

Alauda Ruiz de Ádua
Directora i guionista nascuda a Baracaldo l´any 1978. Va estudiar Comunicació audiovisual i és diplomada en direcció cinematogràfica Ha dirigit diversos curtmetratges entre els quals cal destacar Dicen (2011), que va participar en més de 160 festivals i va obtenir 50 premis. Cinco lobitos és el seu primer i exitós llargmetratge, guanyadora de diversos premis al Festival de Màlaga, entre els quals els de millor pel·lícula, guió i el del reconeixement del públic.

Dimarts, 20 de setembre. 20 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46 de Vic.
VO en castellà
Entrades en línia: www.etcvic.cat< tornar