PROPERA SESSIÓ // 13-09-2022 // Sessió núm. 1.370
Compartiment núm. 6 // Juho Kuosmanen , Finlàndia-Rússia-Alemanya, 2021
Fitxa tècnica

Producció: Elokuvayhtiö Oy Aamu, Achtung Panda! Media, Amrion
Guió: Andris Feldmanis, Juho Kuosmanen i Livia Ulman a partir de la novel·la de Rosa Liksom
Música:
Muntatge: Jussi Rautaniemi
Durada: 1 h 47 min
Intèrprets: Yuriy Borisov, Seidi Haarla, Valeriy Nikolaev, Yuliya Aug, Dinara Drukarova.
Rússia, anys 90. Laura (Seidi Haarla) és una jove universitària finesa que puja al mític tren transsiberià per visitar el jaciment arqueològic de Múrmansk. El seu company de viatge al compartiment número 6 és en Ljoha (Yuriy Borisov), un miner d´origen rus. Dues persones completament oposades que no només aprendran a conviure sinó que s´aniran unint gràcies a una sèrie de trobades improbables.

Viatgers al tren! Després d´El dia més feliç en la vida d´Olli Mäki, el director Juho Kuosmanen ens convida a gaudir d´aquesta original i peculiar Road Movie ferroviària. Com el seu primer treball, es caracteritza per un relat subtil, una posada en escena austera i uns personatges peculiars i carismàtics. El contrast entre el paisatge rus, immens i fred, xoca amb la claustrofòbia dels protagonistes dins del vagó.

Juho Kuosmanen
Director i guionista  nascut a Kokkola (Finlàndia) el 1979. Es va graduar a l´escola d´Art, Disseny i Arquitectura el 2014. També ha treballat com a actor  i ha dirigit òpera. El seu treball de graduació va ser el curt The Painting Sellers (2007), nominat a cinc premis de l´acadèmia de cinema finesa i guanyadora del premi Cinéfondation a Cannes. La seva relació amb aquest certamen s´ha mantingut a través dels seus posteriors treballs: premi Un Certain Regard amb El dia més feliç en la vida d´Olli Mäki (2016), projectada a Cineclub Vic, i Gran premi amb aquesta Compartiment núm. 6.

Dimarts, 13 de setembre. 20 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46 de Vic.
VO en finès i rus amb subtítols
Entrades en línia: www.etcvic.cat< tornar