PROPERA SESSIÓ // 12-05-2022 // Sessió Pantalla Oberta
I la Lluita Continua: del camp a la construcci├│ de Catalunya // Ll├║cia Oliva, Catalunya, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Adela d┬┤Al├▓s-Moner i Josep M. Rodriguez Rovira
Guió: Ll├║cia Oliva
Música:
Muntatge: Jaume Vidal
Durada: 1 h
Intèrprets:

Un documental sobre els obrers de la construcció que van lluitar pels drets sindicals, la llibertat, l´amnistia i l´Estatut d´Autonomia durant el franquisme. Un documental de memòria històrica tant necessària per valorar el passat, entendre millor el present i seguir lluitant per un futur millor.
A través de vint anys d´història, recull la memòria d´uns activistes que han lluitat tota la vida. A la vellesa són iaioflautes i reclamen pensions dignes, però ja de ben joves, van combatre les injustícies i la repressió de la dictadura de Franco. Perseguits per ser comunistes, es van haver de refugiar a Catalunya on van organitzar les grans vagues de la construcció pels drets laborals i sindicals. I van crear Comissions Obreres. També van estar en primera línia en la lluita per la llibertat, l´amnistia i l’autonomia de Catalunya.


La sessió comptarà amb la participació de la seva directora, la periodista i documentalista independent Llúcia Oliva, i de Josep M. Rodríguez Rovira, coproductor i un dels protagonistes del documental.


Dijous, 12 de maig. 20 h.
Entrada gratuïta
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat
< tornar