PROPERA SESSIÓ // 14-06-2022 // Sessió Filmoxarxa
Little Joe // Jessica Hausner, Àustria-Regne Unit-Alemanya, 2020
Fitxa tècnica

Producció:
Guió: Jessica Hausner i GĂ©raldine Bajard
Música:
Muntatge: Karina Ressler
Durada: 1 h 45 min
Intèrprets: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox, Kit Connor, David Wilmot, PhĂ©nix Brossard, Sebastian HĂĽlk

L´Alice (Emily Beecham) és una científica brillant que treballa per a una empresa de recerca botànica. És la principal creadora d´un nou gènere de planta que aviat es vol treure al mercat amb la promesa que aconsegueix millorar l´estat d´ànim de les persones. Si bé el projecte encara es troba en una fase experimental, l´Alice decideix regalar-li una d´aquestes plantes al seu fill.

A través d´una al·legoria subtil i un relat que juga amb l´ambigüitat, aquest film fantàstic va ser una de les pel·lícules més comentades al D´A 2020. Ens parla sobre l´alienació que pateixen les relacions afectives en un sistema productiu ferotge i totalment despersonalitzant. Es tracta d´un film de ciència-ficció modest però rodat amb intel·ligència i amb una posada en escena sòbria i precisa. La seva directora li atorga un ritme pausat i ferm, que va desenvolupant el seu discurs sense sobresalts i obtenint un cert to hipnòtic, d´acord amb el que proposa la seva trama.

Jessica Hausner
Directora, guionista i productora de cinema nascuda a Viena el 1972. Ha dirigit sis pel·lícules des de 1995. Tres d´aquestes, Lovely Rita (2001), Hotel (2004) i Amour Fou (2014) han estat presentades a la secció Un certain regard, del Festival de Cannes. Litlle Joe (2020) és el seu darrer film.

Dimarts, 14 de juny. 20 h.
Idioma
: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat< tornar