PROPERA SESSIÓ // 18-01-2022 // Sessió Sessió núm. 1.352. Homenatge Richard Donner
La profecia // Richard Donner, EUA-Regne Unit, 1976
Fitxa tècnica

Producció: Twentieth Century Fox, Harvey Bernhard Productions, Mace Neufeld Productions
Guió: David Seltzer
Música: Jerry Goldsmith
Muntatge: Stuart Baird
Durada: 1 h 51 min
Intèrprets: Gregory Peck, Lee Remick, David Warner, Billie Whitelaw, Harvey Stephens, Patrick Troughton, Martin Benson

El fill de Katherine (Lee Remick) i Robert Thorn (Gregory Peck) mor poc després del part. Convençut pel pare Spiletto (Martin Benson) Thorn decidirà intercanviar el seu fill per un nen orfe sense dir res a la seva dona. Una idea brillant que començarà a comportar problemes uns anys després. Quan Damien (Harvey Stephens) compleixi els cinc anys, una sèrie de morts i accidents començaran a succeir-se al seu voltant, aixecant sospites sobre el seu autèntic origen.


Film icònic del cinema de terror dels 70, dirigit per un aleshores desconegut Richard Donner i que va convertir-se en un èxit de taquilla i de crítica. Posteriorment la seva història es va allargar com un xiclet a través de seqüeles, algun remake i còpies descarades. Però cap va igualar en impacte i qualitat l´original. Tot en aquesta pel·lícula funciona: el guió, les interpretacions, la presència magnètica del nen, les morts en pantalla, l´excel·lent fotografia, la mítica banda sonora de Jerry Goldmsith... Recuperem un film de culte per retre homenatge al seu director, que ens ha deixat aquest any.


Richard Donner
Director i productor de cinema nascut el 1930 a Nova York. Va iniciar la seva carrera treballant a la televisió. Quan va assolir fama gràcies a La profecia havia rodat un centenar de capítols de sèries i dos films: Twinky (1970) i X-15 (1961). A partir d´aquell moment la seva carrera va enlairar-se amb títols icònics com Superman (1978), Lady Halcon (1985), Els Goonnies (1985) la saga Arma Letal (1987) i Los fantasmes atacan al jefe. La seva última pel·lícula va ser 16 calles (2016). Va morir el passat juliol a Los Angeles.


Dimarts, 18 de gener . 20 h.

L´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4). 

Compra d´entrades en línia





< tornar