PROPERA SESSIÓ // 21-12-2021 // Sessió SessiĂł nĂşm. 1.350. Nadal de cine
Que bonic Ă©s viure! // Frank Capra, EUA, 1946
Fitxa tècnica

Producció: Liberty Films
Guió: Frances Goodrich, Albert Hackett, Frank Capra
Música: Dimitri Tiomkin
Muntatge: William Hornbeck
Durada: 2 h 10 min
Intèrprets: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Thomas Mitchell, Henry Travers, Beulah Bondi, Frank Faylen, Ward Bond, Gloria Grahame
George Bailey (James Stewart) es un ciutadà honrat i modest que dirigeix un petit banc familiar malgrat els intents d´un poderós banquer per arruïnar-lo. El dia abans de Nadal desapareix una gran quantitat de diners, el que suposa la fallida del negoci i un gran escàndol. Bailey decideix suïcidar-se, però just abans que ho faci, se li apareix el seu àngel de la guarda, Clarence Odbody (Henry Travers), qui l´acompanyarà en un viatge únic.

Un dels tĂ­tols referencials del seu director i un clĂ ssic imprescindible de la història del cinema, sobretot quan s´apropa Nadal. Basat en el relat The Greatest Gift i recolzat en un excel·lent guiĂł, el director aconsegueix d´una manera subtil i magistral explicar una història a travĂ©s dels seus personatges icònics. Per molts anys que passin, i tot i que la pel·lĂ­cula es reposa gairebĂ© cada any a la televisiĂł, Ă©s impossible no deixar-se emportar per aquesta història immortal que demostra que el cinema ens pot fer millors persones. 

Frank Capra
Nascut a Itàlia al 1897, amb sis anys va emigrar a Estats Units i es va convertir en un dels màxims representants del cinema americà dels anys 30 i 40. El seu primer èxit fou La mujer milagro (1931) i en vindrien molts més entre ells Sucedió una noche (1934), Caballero sin espada (1939) i Arsénico por compasión (1944). Va morir a Califòrnia el 3 de setembre de 1991.

Dimarts, 21 de desembre. 20 h.
L´AtlĂ ntida (Francesc Maria Masferrer, 4). 

< tornar