PROPERA SESSIÓ // 14-12-2021 // Sessió Sessió núm. 1.349.
Toni Erdmann // Maren Ade, Alemanya-Àustria-Romania, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Komplizen Film, Coop99 Filmproduktion, KNM
Guió: Maren Ade
Música:
Muntatge: Patrick Orth
Durada: 2 h 42 min
Intèrprets: Sandra Hüller, Peter Simonischek, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Ingrid Bisu, Hadewych Minis, Lucy Russell
L´Ines (Sandra Hüller) treballa per a una important companyia petroliera a Bucarest. La seva feina, de gran responsabilitat, exigeix moltes hores, estrès i dedicació. El seu pare Winifred (Peter Simonischek), un home amb un sentit de l´humor peculiar, decideix visitar la seva filla amb la intenció de recuperar els lligams d´una relació que s´ha anat refredant al llarg dels anys. Per aconseguir-ho, es posarà a la pell d´un alter ego: l´estrambòtic Toni Erdmann. 

Una comèdia de guió inusual, amb gust per l´humor absurd i resolucions poc previsibles, que va causar furor als festivals de cinema l´any de la seva estrena. La  directora i guionista aconsegueix esquivar els llocs comuns i els tòpics i elevar la seva pel·lícula com una gran obra cinematogràfica més enllà de qualsevol gènere o etiqueta. I tot això sense deixar de divertir i commoure el seu públic.   

Maren Ade
Nascuda a Karlsruhe (Alemanya) el 1976 és directora, guionista i productora. Després de rodar diversos curts, el 2003 va debutar amb Der Wald vor lauter Bäumen a la qual seguiria Entre nosotros (2009). Amb Toni Erdmann va assolir el reconeixement internacional en guanyar diversos premis i nominacions. Treballa com a professora de guió a l´Acadèmia de Cinema de Baden-Württember. Junt amb Janine Jackowski i Jonas Dornbach és propietària de la productora de cinema Komplizen Film.

Dimarts, 14 de desembre. 20 h.
L´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4). 
< tornar