PROPERA SESSIÓ // 18-05-2021 // Sessió nĂşm. 1.334
Solo nos queda bailar // Levan Akin, Suècia, Geòrgia, França, 2019
Fitxa tècnica

Producció: French Quarter Film, Takes Film, AMA Productions
Guió: Levan Akin
Música:
Muntatge: Levan Akin, Simon Carlgren
Durada: 113 min.
Intèrprets: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, Kakha Gogidze, Ana Makharadze, Nino Gabisonia, Levan Gabrava

Merab (Levan Gelbakhiani) ha assajat des de jove a la Companyia Nacional de Dansa de Geòrgia amb la seva parella de ball, Mary (Ana Javakishvili). De cop, la seva vida es trasbalsa quan apareix el carismĂ tic Irakli (Bachi Valishvili) i es converteix en el seu rival mĂ©s poderĂłs i, a la vegada, en el seu objecte de desig. En un entorn conservador i opressiu, el protagonista s´enfronta a la necessitat d´alliberar-se i arriscar-ho tot per aconseguir allò que mĂ©s anhela. 

Aquest Ă©s un relat que comença amb una situaciĂł força convencional de noi coneix noi i que, mica en mica, va creixent en tensiĂł i intensitat a mesura que la pel·lĂ­cula es deixa emportar per la mĂşsica i la sensualitat de la dansa. La pel·lĂ­cula es mantĂ© en un equilibri entre la crĂ­tica social i el retrat de despertar sexual del seu protagonista, sempre amb un to lĂ­ric i oferint algunes exhibicions estilĂ­stiques de gran força dramĂ tica. 

Levan Akin 
Nascut el 1979 a Suècia, en una família d´origen georgià. Sempre s´ha sentit atret per la cultura d´aquest país, que ha traslladat als seus films. Del 2007 al 2012 va treballa a la televisió rodant episodis per a diverses sèries. El 2008 va estrenar el curt De sista sakerna. Va debutar amb la comèdia dramàtica Katinkas kalas (2011), posteriorment va rodar la cinta de terror El círculo (2015) i Sólo nos queda bailar, que li ha suposat un gran reconeixement internacional. Actualment treballa en un nou film, Passage.

Dimarts, 18 de maig. 20h, a L´AtlĂ ntida 


< tornar