PROPERA SESSIÓ // 11-05-2021 // Sessió nĂşm. 1.333. Homenatge Sean Connery
El hombre que pudo reinar // John Huston, Regne Unit-EUA, 1975
Fitxa tècnica

Producció: Columbia Pictures, Devon Persky-Bright, Allied Artists Pictures
Guió: John Huston, Gladys Hill, a partir de l´obra de R. Kipling
Música: Maurice Jarre
Muntatge: Russel Lloyd
Durada: 129 min.
Intèrprets: Sean Connery, Michael Caine, Christopher Plummer, Saeed Jaffrey, Larbi Doghmi, Jack May, Karroom Ben Bouih, Mohammad Shamsi, Albert Moses
En Danny Dravot (Sean Connery) i en Peachy Carnehan (Michael Caine) sĂłn dos aventurers que viatgen a l´Índia el 1880 i sobreviuen grĂ cies al contraban d´armes i altres mercaderies. Un dia decideixen fer fortuna al llegendari regne de Kafiristan. DesprĂ©s d´un dur viatge a travĂ©s de l´HimĂ laia, aconsegueixen el seu objectiu just a temps per fer Ăşs de la seva experiència en el combat i salvar un poble dels seus assaltants. 

Tot un clĂ ssic del cinema d´aventures, ple d´exotisme, encant i uns diĂ legs per emmarcar, basat en una història original del premi Nobel de Literatura Rudyard Kipling i nominat a 4 Oscars. Al principi va ser concebuda com un vehicle per a Clark Gable i Humphrey Bogart i mĂ©s tard es van considerar les parelles Burt Lancaster/Kirk Douglas i Paul Newman/Robert Redford per als papers principals. Va ser precisament Newman qui va suggerir els britĂ nics Connery i Caine. El resultat Ă©s un exemple magistral del gènere que ens serveix per retre homenatge a l´actor Sean Connery en un dels seus papers mĂ©s emblemĂ tics. 

John Huston 
Nascut a Nevada al 1906, va sumar l´ofici de director als de boxador, periodista, novel·lista, militar, pagès, caçador, col·leccionista d´art... Després de fer d´extra en algun film, va adaptar un munt de guions i va saltar a la direcció amb el clàssic El falcó maltès (1941). El cinema li deu títols com El tresor de Sierra Madre (1948), La Reina d´Àfrica (1951), La nit de la Iguana (1964), Dublinesos (1987).

Dimarts, 11 de maig. 20h, a L´AtlĂ ntida 
Venda d´entrades al web de L´Atlàntida (properament)


< tornar