PROPERA SESSIÓ // 01-06-2021 // Sessió UVIC-UCC | Universitat d’Estiu
Gattaca // Andrew Niccol, EUA, 1997
Fitxa tècnica

Producció: Jersey Films, Columbia Pictures
Guió: Andrew Niccol
Música: Michael Nyman
Muntatge:
Durada: 1 h 46 min.
Intèrprets: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law, Loren Dean, Alan Arkin, Gore Vidal, Xander Berkeley, Elias Koteas, Ernest Borgnine, Tony Shalhoub

En un futur distòpic, on la major part de nadons són concebuts in vitro i amb tècniques de selecció genètica, Vincent (Ethan Hawke), un dels últims nens concebuts de manera natural, troba la manera de formar part de l´elit: suplantar a Jerome (Jude Law), un esportista paralític per culpa d´un accident.


Gattaca va esdevenir un film de culte des del moment de la seva estrena i està considerada com una de les millors pel·lícules de ciència-ficció modernes. Més de 20 anys després, el sorprenent debut d´Andrew Niccol segueix mantenint la seva vigència gràcies a l´absència d´efectes especials, a un disseny de producció atemporal i a un guió excel·lent centrat en un tema universal: què és el que ens fa humans?

Andrew Niccol
Guionista i director nascut a Nova Zelanda el 1964. Va començar la seva carrera a Londres, dirigint exitosos anuncis de televisió. El 1997 va escriure i dirigir la seva òpera prima, Gattaca. La seguiren Simone (2002), El señor de la guerra (2005), In Time (2011), Good Kill (2014) i Annon (2018). Va guanyar un Oscar al millor guió original per El Show de Truman (1998).

En col·laboració amb la UVic-UCC  dins de les activitats de la Universitat d´Estiu

Dimarts, 1 de juny. 20h, a L´Atlàntida 


< tornar