PROPERA SESSIÓ // 15-06-2021 // Sessió nĂşm. 1.338
Fourteen // Dan Sallitt, EUA, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Static Prods
Guió: Dan Sallitt
Música:
Muntatge:
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets: Tallie Medel, Norma Kuhling, Lorelei Romani, C. Mason Wells, Dylan McCormick, Kolyn Brown, Willy McGee, Scott Friend, Evan Davis.

Mara (Tallie Medel), i Jo (Norma Kuhling) són amigues des de l´institut. Han crescut juntes i han fet evolucions personals diferents, marcades cadascuna pel seu propi context personal, social i familiar. En el transcurs de dei anys de relació, la jove Jo es torna cada vegada més disfuncional. La seva amiga Mara, de caràcter més estable, contempla l´inexorable procés de decadència de la sega amiga.


El nou film del realitzador Dan Sallitt fa aflorar amb modèstia i una emotivitat creixent la complexitat de les relacions d´amistat al llarg del temps. A través de mesurades el·lipsis assistirem a la relació de les seves protagonistes durant una dècada. Un període en què es posaran a prova els vincles que es gesten en la infantesa, on sembla que totes les persones tenim moltes més coses que ens uneixen que no pas que ens separen, i que, a poc a poc, es van complicant a mesura que el context personal i social també es transforma.

Dan Sallitt
Cineasta nord-americà nascut a Pensilvània el 1955. Va treballar durant anys com a crític de cinema a Los Angeles Reader. Va debutar com a director el 1986 amb el llargmetratge Polly Perverse Strikes Again! i va obtenir un reconeixement internacional amb The Unspeakable Act (2012). Les seves pel·lícules han estat projectades en festivals com Rotterdam, Viena, Karlovy Vary i Edimburg. Fourteen va tenir la seva estrena mundial en la Berlinale de 2019.

Dimarts, 15 de juny. 20h, a L´AtlĂ ntida 


< tornar