PROPERA SESSIÓ // 25-01-2022 // Sessió Filmoxarxa
América // Erick Stoll i Chase Whiteside, EUA, 2018
Fitxa tècnica

Producció: Lifelike Docs
Guió:
Música: Haruomi Hosono
Muntatge: Erick Stoll, Chase Whiteside
Durada: 1 h 16 min
Intèrprets: Diego Alvarez Serrano, Rodrigo Alvarez Serrano, Bruno Alvarez Serrano, Cristina Hernandez, AmĂ©rica Capdevielle Levas

En Diego viu lluny de la família, en un paisatge de platges ple de turistes i hotels, fins que América (la seva àvia de 93 anys) cau malalta. Ell i els seus dos germans se´n faran càrrec mentre lluiten per alliberar el seu pare de la presó. Tot plegat farà que s´hagin d´enfrontar a les responsabilitats dels adults deixant enrere la seva etapa més adolescent.


Els realitzadors Erick Stoll i Chase Whiteside van estar rodant durant tres anys aquest documental que retrata d´una forma entranyable una societat que ha d´equilibrar l´egoisme personal amb el reconeixement a la gent gran. Filmat amb afecte i lucidesa, esdevé un retrat íntim familiar que té la clau deu seu èxit en uns personatges plens de carisma (sobretot América) i en l´equilibri entre les escenes d´humor i els moments dramàtics.


Erick Stoll i Chase Whiteside es van conèixer a la Universitat Estatal de Wright (Dayton, Ohio). Sempre s´han centrat en el terreny del documental, ja sigui a través de curts, llargmetratges o televisió i han fet tasques de fotografia, producció i muntatge per a altres realitzadors. Són els creadors de la sèrie política d´internet NewLeftMedia, que seguia els moviments dels polítics durant la presidència de Barack Obama. Junts van dirigir Lifelike (2012) i Stoll, a més, ha codirigit Good White Peolpe (2016).

Dimarts, 25 de gener . 20 h.
L´AtlĂ ntida (Francesc Maria Masferrer, 4). < tornar