PROPERA SESSIÓ // 04-05-2021 // Sessió Filmoxarxa
Demon // Marcin Wrona, Polònia, 2015
Fitxa tècnica

Producció: Telewizja Polska
Guió: Pawel Maslona i Marcin Wrona
Música: Marcin Macuk i Krzysztof Penderecki
Muntatge: Piotr Kmiecik
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets: Itay Tiran, Agnieszka Zulewska, Andrzej Grabowski, Tomasz Schuchardt, Katarzyna Herman, Adam Woronowicz.

Després de viure a Londres, Piotr (Itay Tiran) torna al seu poble natal per casar-se amb Zaneta (Agnieszka Zulewska). Un dels regals que reben per aquest enllaç és un terreny on construir la seva futura casa però, en començar a treballar-hi, hi trobaran uns ossos humans. Les noces s´acaben convertint en l´escenari d´una possessió demoníaca que remet al mite jueu del Dybbuk i la turbulenta història de Polònia.


Demon és un desassossegant conte gòtic que desborda els límits del gènere del terror per tractar temes com la memòria històrica, la tradició religiosa i la masculinitat. És una pel·lícula pòstuma que ha anat guanyant pes i reconeixement a diversos certàmens (va aconseguir el premi al millor film al festival de Cinema Fantàstic d´Austin) després de la mort del seu realitzador. Compta amb una gran banda sonora de Krzysztof Penderecki, una elegant posada en escena i unes sorprenents interpretacions per part de la parella protagonista.

 
Marcin Wrona
Director, guionista i productor de cinema, nascut el 1973 a Polònia. El seu curt de final de carrera, Magnet Man (2001), va suposar una gran sorpresa i va aconseguir nombrosos premis. Un èxit que va continuar amb el seu film de debut, My Flesh My Blood (2009), i El bautizo (2010). Demon havia de suposar el treball que confirmés el jove realitzador però, per desgràcia, aquest es va suicidar el 2015.

Dimarts, 4 de maig. 20h, a L´AtlĂ ntida 
Venda d´entrades al web de L´AtlĂ ntida 


< tornar