PROPERA SESSIÓ // 20-04-2017 // Sessió Cooperació Osona Sàhara
Gurba, la condena // Miguel Ángel Tobías, Espanya, 2014
Fitxa tècnica

Producció: Acca Media Enterprise
Guió: Andrés García, Verónica Francisco, Diego Gebelin.
Música: Alfonso González Aguilar
Muntatge:
Durada: 1 h 10 min
Intèrprets:

Siya, Dumaha, Mata i Aziz, són alguns refugiats sahrauís dels campaments de Tindouf (Algèria) que ens mostren, en el seu dia a dia, la duresa extrema d’un exili que es perllonga ja fa 40 anys. Amb ells descobrirem la realitat desconeguda de les tortures, les mines i els mutilats per la seva causa, la desnutrició infantil i les malalties mentals que assetgenel poble sahrauí; un poble condemnat a viure lluny de la seva terra.

Narrada per Immanol Arias, Gurba és un cant contra la vulneració dels drets humans dels refugiats al món i a  favor de la llibertat i la convivència entre pobles. En la figura de Siya, una nena de 8 anys que somia amb un mar que mai ha conegut, hi trobem la veu de l’esperança. El documental, produït i dirigit per Miguel Ángel Tobías va ser guardonat amb el tercer premi al XIV Festival Internacional de Cine del Sàhara.Miguel Ángel Tobías
Nascut a Baracaldo el 1968, funda Acca Media el 2003 amb la idea de produir formats que puguin servir a la societat com a formació i divulgació per tal de promoure valors universals com la solidaritat, la justícia, la pau... Seguint aquesta filosofia ha desenvolupat des de 2005 fins ara formats com Al límit 112, Factor Humà, Destinació Europa i Madrid a la maleta, entre d’altres. El 2010 va dirigir Sueños de Haití a la que seguirien Gurba, La Condena, Rising Nepal (2016) i El caos y el orden (2016).

Sessió programada en col·laboració amb COOOS, Cooperació Osona Sàhara.


Dijous, 20 d’abril. 21 h
Idioma: castellà
Entrada gratuïta
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
< tornar