PROPERA SESSIÓ // 11-01-2022 // Sessió Sessió núm. 1.351.
El llac de l´oca salvatge // Diao Yinan, Xina-França, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Arte France Cinéma, Green Ray Films, He Li Chen Guang International
Guió: Diao Yinan
Música: B6
Muntatge: Jinlei Kong, Matthieu Laclau
Durada: 1 h 53 min
Intèrprets: Ge Hu, Gwei Lun-Mei, Fan Liao, Regina Wan, Dao Qi, Jue Huang, Yicong Zhang, Yongzhong Chen
Zhou Zenoug (Ge Hu) Ã©s un gàngster que inicia una fugida desesperada després d´enfrontar-se als membres d´una altra banda. Una ordre de recerca i captura i una gran recompensa econòmica posarà en alerta a tots els baixos fons per atrapar-lo viu o mort. Després de deixar-ho tot enrere i mentre intenta escapar de tothom, coneix a Liu Aiai (Gwei Lun-Mei), una enigmàtica dona. 
Com ja va fer a Black Coal, el director Diao Yinan ens presenta una obra profundament estètica amb una magnífica fotografia, on predominen les llums de neó i els clars obscurs que converteixen la nit xinesa en un protagonista més. La pel·lícula combina el ritme i la pressió del thriller asiàtic amb el tacte i la sensibilitat del noir més clàssic. A través d´aquest joc del gat i la rata, el director també fa un símil amb la deshumanització de la societat xinesa, on impera la llei del més fort. 

Diao Yinan
Nascut a Xi´an el 1969 és director i guionista de cinema i ha treballat ocasionalment com a actor. El 2003 va debutar com a realitzador amb Uniform. A continuació va dirigir Night Train (2004) i el 2014 va aconseguir el reconeixement internacional amb Black Coal, guanyadora de l´Ós d´or del Festival de Berlin. El seu últim film és aquest llac de l´oca salvatge.


Dimarts, 11 de gener . 20 h.
L´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4). < tornar