PROPERA SESSIÓ // 19-06-2012 // Sessió Festival Nits de cinema oriental
La Perruca // Renpei Tsukamoto, 2010
Fitxa tècnica

Producció: Horipro, Pony Canyon
Guió: Shinya Kobayashi, Yûichi Fukuda, Kitaji Ishikawa, Renpei Tsukamoto
Música: Takaaki Fujioka
Muntatge:
Durada: 94 min
Intèrprets: Kazuki Ohtake, Asami Adachi, Masakazu Mimura. Tamae Ando, Sei Ashina, Bengaru, Tomoharu Hasegawa, Shirô Tsubuyaki

Un assalariat de la construcció (Masakazu Mimura) és enviat a Tòquio per treballar en un gran projecte. L’home ho veu com una oportunitat per modernitzar-se i triomfar i decideix canviar la seva imatge. Primer de tot anirà a la recerca d’una perruca perquè creu que la seva alopècia el ridiculitza. Una espècie de curandero molt estrany li trobarà la perruca ideal. Però això només li ocasionarà molts altres problemes.
 
Guanyadora del premi del públic al Festival Nits de cinema oriental 2011, Kazura és una excel·lent mostra de comèdia japonesa. El manga en el que està basada, obra de Shinya Kobayashi, se’n reia dels múltiples prejudicis de la societat japonesa i ho feia centrant-se en un dels complexes més comuns: el sentiment que l’alopècia els denigra social i professionalment. Renpei Tsukamoto aposta per el surrealisme i l’humor absurd en una translació al cinema d’imatge real de l’estil d’humor de sèries d’animació icòniques com Shin Chan o el Dr. Slump.
 
Renpei Tsukamoto
Nascut, el 1962 i titulat en el Departament d'Arts de la Universitat de Nihon, va començar a treballar en el món de la televisió, on no va trigar a demostrar el seu talent en la direcció de sèries d'èxit. Es va estrenar en el llargmetratge amb Gosuto shauto (2004) i va donar-se a conèixer amb la cinta de terror El pozo (2005). Posteriorment ha ha rodat per cinema les comèdies Hijoshi zukan (2009) i La perruca (Kazura).  També ha rodat per televisió les sèries Goddohando Teru i Puro gorufâ Hana.

En col·laboració amb el Festival Nits de cinema oriental
< tornar