PROPERA SESSIÓ // 23-02-2021 // Sessió núm. 1325
Schneider vs. Bax // Alex van Warmerdam, Holanda, 2015
Fitxa tècnica

Producció: Graniet Film BV, Czar Film, Verenigde Arbeiders Radio Amateurs (VARA)
Guió: Alex van Warmerdam
Música: Alex van Warmerdam
Muntatge: Job ter Burg
Durada: 96 min.
Intèrprets: Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam, Maria Kraakman, Gene Bervoets, Annet Malherbe, Pierre Bokma, Henri Garcin, Loes Haverkort

El dia del seu aniversari, a Schneider (Tom Dewispelaere), un assassí a sou, se li ha encomanat matar a Ramon Bax (Alex van Warmerdam), un escriptor de 50 anys que viu en una cabanya com si fos un ermità. Un servei que semblava bufar i fer ampolles i que podria ser executat en un sol dia acabarà sent una missió massa complicada per a Schneider i un autèntic malson per a tothom. 

Després de l´èxit de Borgman, el multifacètic Alex van Warmerdam va dirigir aquest thriller en què no falten tocs d´humor (molt) negre. El mateix Wanderdam és el responsable de la direcció, la producció i del guió del film, així com de donar vida a l´objectiu de Schneider. Un film inèdit que recuperem a través de la programació de Filmoxarxa. 

Alex van Warmerdam 
Nascut el 1952 a Holanda, aquest director, escriptor, actor i pintor és un dels representants més internacionals del cinema neerlandès. Va iniciar la seva carrera l´any 1986 com a director amb Los secretos de Abe a la qual seguiren una desena de títols entre els quals destaquen Little Tony (1998) i Grimm (20003). El 2013 va rebre un gran reconeixement amb Borgman (programada a Cineclub Vic), un thriller psicològic nominat a la Palma d´Or del Festival de Cannes.

Dimarts, 23 de febrer. 20h, a L´Atlàntida 
Venda d´entrades al web de l´Atlàntida 


< tornar