PROPERA SESSIÓ // 17-11-2020 // Sessió XVII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya
The Farewell // Lulu Xang, EUA-Xina, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Big Beach Films, Depth of Field, Kindred Spirit
Guió: Lulu Xang
Música: Alex Weston
Muntatge: Matt Friedman i Michael Tayor
Durada: 1 h 40 min
Intèrprets: Shuzhen Zhao, Awkwafina, X Mayo, Hong Lu, Hong Lin, Tzi Ma, Diana Lin, Yang Xuejian, Becca Khalil
DesprĂ©s de descobrir que la seva matriarca pateix un cĂ ncer de pulmĂł, la famĂ­lia decideix convocar una reuniĂł familiar la Xina on s´espera que hi assisteixi tothom que l´ha conegut a la seva vida. Els pares de la Bili (Awkwafina), que viuen a Nova York, es neguen a participar-hi però ella s´entossudeix a fer el viatge per acomiadar-se de la seva Ă via i reforçar els vincles perduts. 
La directora analitza el seu entorn familiar mĂ©s proper per abordar un diĂ leg intergeneracional entre Orient i Occident. Amb un to melancòlic i jovial i molta cĂ rrega irònica, la pel·lĂ­cula Ă©s capaç de bascular sense problemes entre el riure i el plor grĂ cies a la humanitat que transmeten tots els seus personatges. Un retrat familiar que es mou entre l´excentricitat i la senzillesa sense deixar-se emportar per clixĂ©s. 

Lulu Wang
Nascuda el 1983 Ă©s una directora de cinema, guionista i productora nord-americana d’ascendència xinesa. La seva trajectòria ha combinat la realitzaciĂł de curtmetratges, vĂ­deos musicals i treballs televisius. El 2004 va debutar al cinema escrivint i dirigint Posthumous (2014). El seu Ăşltim film ha estat la multipremiada The Farewell. 

Pel·lícula programada en el marc de la XVII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, organitzada per la Direcció General d´Afers Religiosos i l´Àrea de Ciutadania de l´Ajuntament de Vic.

Dimarts, 17 de novembre. 21.30 h.
Sala 2 de l´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4).
Venda d´entrades al web de l´Atlàntida.


< tornar