PROPERA SESSIÓ // 03-11-2020 // Sessió núm. 1.314
SUSPESA · Ojos negros // Marta Lallana, Ivet Castelo, Catalunya, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Nanouk Films, Filmin
Guió: Marta lallana, Ivet Castelo, Iván Alarcón, Sandra García
Música: Raül Refree
Muntatge: Nila Núñez, Víctor X. Monzó
Durada: 1 h 5 min
Intèrprets: Alba Alcaine, Julia Lallana, Anna Sabaté, Inés Paricio, Roberto Sanz
SESSIÓ SUSPESA 

La Paula (Juliana Lallana), una noia de 14 anys, ha d´anar a passar l´estiu al poble d´Ojos Negros amb la seva àvia i la seva tieta, a les que gairebé no coneix. Allà descobrirà les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva àvia. Intentant escapar-ne, coneix l´Alicia (Alba Alcaine) que es convertirà en la seva amiga. Al final d´aqeust estiu peculiar, la Paula intuirà que vol fer-se gran.
Ojos negros és l´opera prima de la Marta Lallana i la Ivet Castelo, un debut que ha comptat amb la col·laboració en la direcció d´Iván Alarcón i Sandra Garcia. El film se suma a altres pel·lícules recents (Les amigues de l´Àgata i Júlia ist) realitzades per dierctores que han estudiat a la UPF. Combina la frescor i la imperfecció habituals d´una primera pel·lícula amb la solidesa en la construcció dramàtica. La pel·lícula té un ritme propi envoltat amb la banda sonora de Refree i dels paisatges característics de Terol.

Marta Lallana, Ivent Castelo
Marta Lallana (Saragossa, 1994) i Ivet Castelo (Vic, 1995) van estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF i van ser directores de fotogravia del curt El arquero (2016). Totes dues han escrit i dirigit el seu film debut, Ojos negros, guanyador del premi al Millor film a la secció Zonazine del Festival de Màlaga i nominat a Millor pel·lícula no catalana als premis Gaudí.

La sessió comptarà amb la presència de la seva directora, Ivet Castelo.

Dimarts, 3 de novembre. 21.30 h.
Sala 2 de l´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4).
Venda d´entrades al web de l´Atlàntida.


< tornar