PROPERA SESSIÓ // 20-10-2020 // Sessió Festival Protesta
Lore // Cate Shortland, Àustràlia-Alemanya, 2012
Fitxa tècnica

Producció: Rohfilm, Edge City Films, Prchlight Films
Guió: Cate Shortland i Robin Mukherjee a partir de la novel·la de Rachel Seiffert
Música: Max Richter
Muntatge: Veronika Jenet
Durada: 1 h 49 min
Intèrprets: Saskia Rosendahl, Nele Trebs, Mike Weidner, Ursina Lardi, Hans-Jochen Wagner, Nick Holaschke
Primavera de 1945, les forces aliades estan entrant a Alemanya i l´exèrcit nazi s´està enfonsant per moments. Davant l´absència dels seus pares, la jove Lore (Saskia Rosendahl) decideix portar als seus quatre germans 500 quilòmetres a través del país fins a un lloc segur a casa de la seva àvia, al Mar del Nord.
En l´any de commemoraciĂł del 75 aniversari del final de la II Guerra Mundial, recuperem aquest tĂ­tol que ofereix una mirada diferent del conflicte. Un retrat fantasmal i gairebĂ© abstracte d´aquella batalla. El film evoca l´enfonsament del tercer Reich deixant com a fons el context històric i centrant-se en la fragilitat dels seus protagonistes. Aquest acostament Ă©s possible grĂ cies a la particular mirada de la seva realitzadora i a les notables interpretacions, tant de la seva protagonista com de la resta del cĂ sting infantil. 

Cate Shortland 
Escriptora i directora australiana, nascuda el 1968. DesprĂ©s de graduar-se a l´escola de cinema va dirigir diversos i premiats curtmetratges i va treballar dirigint episodis de televisiĂł. El 2004 va rodar el seu primer llarg, Amor o sexo, a la qual seguiren Lore i Berlin Syndrome (2017). El seu nou film Ă©s La viuda negra, de Marvel Studios. 

Programada amb el Festival Protesta dins dels actes de la 8a ediciĂł del Festival.

Dimarts, 20 d´octubre. 21h.
Sala 2 de l´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4).
Venda d´entrades al web de l´Atlàntida.


< tornar