PROPERA SESSIÓ // 13-10-2020 // Sessió Festival Flic
La noia sense mans // Sebastien Laudenbach, França, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Les Films Sauvages, Les Films PallĂ©as
Guió: SĂ©bastien Laudenbach, a partir de l´obra dels germans Grimm
Música: Oliver Mellano
Muntatge:
Durada: 1 h 16 min
Intèrprets: AnimaciĂł
L´adaptaciĂł cinematogrĂ fica d´un conte poc conegut recollit pels germans Grimm es converteix en una pel·lĂ­cula protagonitzada per un personatge femenĂ­ arquetĂ­pic, sotmès als dilemes vitals de fer-se gran, i que haurĂ  de superar obstacles interposats pels personatges masculins. 
Al llarg del relat la jove protagonista aprèn a ser autònoma, a emancipar-se i a reaccionar a les diverses situacions que s´anirĂ  trobant. Aquesta cinta presenta, a travĂ©s d´una estètica molt poètica, un argument que podria ser titllat de polĂ­ticament incorrecte. El que en realitat planteja la pel·lĂ­cula, igual que la rondalla d´on procedeix, Ă©s una qĂĽestiĂł simbòlica interessant: sense mans no Ă©s possible conduir el timĂł de la pròpia existència. Se´n sortirĂ  la noia? 

Sebastien Laudenbach 
Cineasta i il·lustrador (1973, Arras), estudia a l´École Nationale des Arts Decoratifs (EnsAd) a París, i hi continua vinculat ensenyant com a professor. Després d´especialitzar- se en la realització de curtmetratges d´animació i altres peces de format breu (tràilers de pel·lícules, videopoesia) treballa durant molts anys en La jove sense mans, el seu primer llargmetratge, un treball entre el dibuix i el teatre d´ombres. Pel·lícula programada en col·laboració amb el Casino de Vic i el Festival Flic dins dels actes del Festival Flic a Vic.

Dimarts, 13 d´octubre. 21.30 h.
Sala 2 de l´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4).
Venda d´entrades al web de l´Atlàntida.


< tornar