PROPERA SESSIÓ // 06-10-2020 // Sessió Dia Mundial de la Salut Mental
Locas de alegría // Paolo Virzì, Itàlia-França, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Lotus Production, Motorino Amaranto
Guió: Paolo Virzì i Francesca Archibugi
Música: Carlo Virzì
Muntatge: Cecilia Zanuso
Durada: 1 h 56 min
Intèrprets: Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti, Valentina Carnelutti
Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) Ă©s una comtessa xerraire i milionĂ ria convençuda d´estar situada entre el cercle mĂ©s Ă­ntim dels lĂ­ders polĂ­tics mundials. Donatella (Micaella Ramazzotti) Ă©s una jove vulnerable i introvertida, envoltada de la seva pròpia aura de misteri. Totes dues sĂłn pacients de Villabiondi, una delirant instituciĂł psiquiĂ trica. 

Amb molt d´humor i ironia, Locas de alegrĂ­a aborda la salut mental sense por i amb atreviment, mostrant situacions des d´una òptica Ă cida i desvergonyida. No Ă©s casual que la pel·lĂ­cula estigui ambientada el 2014, un moment en què es va obrir un debat al senat italiĂ  sobre el tancament de les residències psiquiĂ triques. En aquest context el director i guionista Paolo Virzì combina, d´una banda, el relat de dues dones que afronten als seus problemes vitals i, de l´altra, una radiografia de la ItĂ lia actual. 

Paolo Virzì 
Guionista i director de cinema, nascut a la Toscana el 1964. Ha treballat des dels 80 com a guionista i va debutar com a director el 1994 com a director amb La bella vita. A continuaciĂł ha rodat una vintena de pel·lĂ­cules, curts i documentals. Entre la seva extensa filmografia hi destaquen tĂ­tols com La prima cosa bella (2010), Toda la vida por delante (2008) i El capital humano (2013). El seu Ăşltim film Ă©s Noches mágicas (2018). 

Sessió programada conjuntament amb Osonament dins del programa d’actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d´octubre).

Dimarts, 6 d´octubre. 21.30 h.
Sala 2 de l´Atlàntida (Francesc Maria Masferrer, 4).
Venda d´entrades al web de l´Atlàntida.


< tornar