PROPERA SESSIÓ // 09-06-2020 // Sessió UVIC-UCC | Universitat d’Estiu
Gattaca // Andrew Niccol, EUA, 1997
Fitxa tècnica

Producció: Jersey Films, Columbia Pictures
Guió: Andrew Niccol
Música: Michael Nyman
Muntatge:
Durada: 1 h 46 min.
Intèrprets: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law, Loren Dean, Alan Arkin, Gore Vidal, Xander Berkeley, Elias Koteas, Ernest Borgnine, Tony Shalhoub

Sessió anul·lada a causa de la Covid-19. Anunciarem noves dates de projecció

En un futur distòpic, on la major part de nadons són concebuts in vitro i amb tècniques de selecció genètica, Vincent (Ethan Hawke), un dels últims nens concebuts de manera natural, troba la manera de formar part de l´elit: suplantar a Jerome (Jude Law), un esportista paralític per culpa d´un accident.

Gattaca va esdevenir un film de culte des del moment de la seva estrena i està considerada com una de les millors pel·lícules de ciència-ficció modernes. Més de 20 anys després, el sorprenent debut d´Andrew Niccol segueix mantenint la seva vigència gràcies a l´absència d´efectes especials, a un disseny de producció atemporal i a un guió excel·lent centrat en un tema universal: què és el que ens fa humans?

Andrew Niccol
Guionista i director nascut a Nova Zelanda el 1964. Va començar la seva carrera a Londres, dirigint exitosos anuncis de televisió. El 1997 va escriure i dirigir la seva òpera prima, Gattaca. La seguiren Simone (2002), El señor de la guerra (2005), In Time (2011), Good Kill (2014) i Annon (2018). Va guanyar un Oscar al millor guió original per El Show de Truman (1998).

En col·laboració amb la UVic-UCC dins de la programació d´activitats de la Universitat d´Estiu

Dimarts, 9 de juny. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)< tornar