PROPERA SESSIÓ // 02-06-2020 // Sessió Filmoxarxa
Rauf // Baris Kaya, Soner Caner, Turquia, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Peri Istanbul, Aslan Films
Guió: Soner Caner
Música: Ümit i Ayse Önder
Muntatge: Ahmet Boyacioglu i Baris Kaya
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets: Alen Hüseyin Gürsoy, Seyda Sözüer, Yavuz Gürdz, Muhammed Ubic, Veli Ubic.

Sessió anul·lada a causa de la Covid-19. Anunciarem noves dates de projecció


Rauf (Alen Huseyin Gursoy) és un nen de 9 anys que ha hagut de deixar l´escola i comença a treballar en una fusteria com aprenent. Allà coneix a Zana (Seyda Sozuer), de qui s´enamora. Per a conquerir-la, necessita una tela de color rosa. La tasca no serà tan senzilla com sembla en un poble petit cobert de neu al cim d´una muntanya.

Rauf suposa el debut dels seus directors. Un film modest, rodat en un entorn paisatgístic únic i protagonitzat per actors no professionals, nadius de la zona. Ens narra una història d´amor entre dos personatges que viuen en un petit poble rural sota el pes d´una guerra eterna. La pel·lícula no mostra cap imatge del conflicte bèl·lic però l´espectador sí que en serà conscient a través de la mirada, els gestos i els anhels dels seus protagonistes. Recuperem aquest premiat film, inèdit a les sales comercials a través del projecte Filmoxarxa de la Filmoteca de Catalunya.

Nascut a Turquia el 1983, Soner Caner va treballar tasques de producció, direcció artística i maquillatges per efectes especials. Barış Kaya és graduat pel departament de cine i televisió de la Universitat d´Anatòlia. Ha treballat en productores de televisió i ha dirigit anuncis. Han debutat en la direcció codirigint el film Rauf, que ha rebut una desena de premis a diversos festivals europeus. Actualment Caner treballa en un nou film, Gönül.

Dimarts, 2 de juny. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

< tornar