PROPERA SESSIÓ // 26-05-2020 // Sessió núm. 1.316
Ojos negros // Marta Lallana, Ivet Castelo, Catalunya, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Nanouk Films, Filmin
Guió: Marta Lallana, Ivet Castelo, Iván Alarcón, Sandra García
Música: Raül Refree
Muntatge: Nila Nuñez, Victor X.Monzó
Durada: 1h 5min
Intèrprets: Alba Alcaine, Julia Lallana, Anna Sabaté, Ines Paricio, Roberto Sanz.

Sessió anul·lada a causa de la Covid-19. Anunciarem noves dates de projecció

La Paula (Julia Lallana), una noia de 14 anys, ha d´anar a passar l´estiu al poble d´Ojos Negros amb la seva àvia i la seva tieta, a les que gairebé no coneix. Allà descobrirà les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva àvia. Intentant escapar-ne, coneix a l´Alicia (Alba Alcaine) que es convertirà en la seva amiga. Al final d´aquest estiu peculiar, la Paula intuirà què vol dir fer-se gran.

Ojos Negros
és l´òpera prima de Marta Lallana i Ivet Castelo, un debut que ha comptat amb la col·laboració en la direcció d´Iván Alarcón y Sandra García. El film se suma a altres pel·lícules recents (Les amigues de l´Àgata i Júlia ist) realitzades per directores que han estudiat a la Universitat Pompeu Fabra. Combina la frescor i imperfecció habitual d´una primera pel·lícula amb la solidesa en la construcció dramàtica. La pel·lícula té un ritme propi envoltat amb la banda sonora de Refree i dels paisatges característics de Teruel.

Marta Lallana (Saragossa, 1994) i Ivet Castelo (Vic 1995) van estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF i van ser directores de fotografia del curt El Arquero (2016). Totes dues han escrit i dirigit el seu film de debut, Ojos Negros, guanyadora del premi al millor film a la secció Zonazine del Festival de Màlaga i nominada a millor pel·lícula de llengua no catalana als premis Gaudí.

La sessió comptarà amb la presència de la seva directora, Ivet Castelo.

Dimarts, 26 de maig. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)< tornar