PROPERA SESSIÓ // 19-05-2020 // Sessió 70 aniversari
El crepúsculo de los dioses // Billy Wilder, Estats Units, 1950
Fitxa tècnica

Producció: Paramount Pictures
Guió: Charles Brackett, Billy Wilder, D.M. Marshman Jr
Música: Franz Waxman
Muntatge:
Durada: 1 h 50 min
Intèrprets: William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim, Nancy Olson, Lloyd Gough

Sessió anul·lada a causa de la Covid-19. Anunciarem noves dates de projecció

Fugint dels seus creditors, Joe Gillis (William Holden) un jove i mediocre escriptor ofegat de deutes, es refugia casualment a la mansió de Norma Desmond (Gloria Swanson), una antiga estrella del cinema mut qui viu acompanyada únicament del seu fidel criat Max (Erich von Stroheim). A partir d´aquest moment, l´actriu pretén que Gillis corregeixi un guió que ella ha escrit i que significarà el seu retorn al cinema.

El mestre Billy Wilder coescriu i dirigeix aquest film grandiós, que parla del cinema des de dins el cinema, a través d´una hibridació de gèneres on apareixen elements propis del thriller, el drama, i la comèdia negra. Guanyadora de tres premis Oscar i quatre Globus d´or, ha esdevingut un film icònic que retrata, amb una combinació de passió i crueltat, el joc de Hollywood. La recuperem en el seu 70 aniversari, una oportunitat única per tornar a gaudir-la en pantalla gran.

Billy Wilder
Guionista i realitzador de cinema, nascut el 1906 a Sucha (Polònia). A partir de 1929, comença a treballar com a guionista per a la UFA, on entra en contacte amb grans realitzadors del moment. Amb l´ascens del nazisme, emigra als Estats Units i comença a treballar com a guionista i, més endavant, com a realitzador. S´acaba convertint en un dels mestres indiscutibles del cinema clàssic amb films  com Perdición (1944), Sabrina (1954), Con faldas y a lo loco (1959), El apartamento (1960). Va morir el 2002 a Los Angeles.

Dimarts, 19 de maig. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)< tornar