PROPERA SESSIÓ // 12-05-2020 // Sessió núm. 1.314
Fourteen // Dan Sallitt, EUA, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Static Prods
Guió: Dan Sallitt
Música:
Muntatge:
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets: Tallie Medel, Norma Kuhling, Lorelei Romani, C. Mason Wells, Dylan McCormick, Kolyn Brown, Willy McGee, Scott Friend, Evan Davis.

Sessió anul·lada a causa de la Covid-19. Anunciarem noves dates de projecció

Mara (Tallie Medel), i Jo (Norma Kuhling) són amigues des de l´institut. Han crescut juntes i han fet evolucions personals diferents, marcades cadascuna pel seu propi context personal, social i familiar. En el transcurs d´una dècada de relació, la jove Jo es torna cada vegada més disfuncional. La seva amiga Mara, de caràcter més estable, contempla l´inexorable procés de decadència de la sega amiga.

El nou film del realitzador Dan Sallitt fa aflorar amb modèstia i una emotivitat creixent la complexitat de les relacions d´amistat al llarg del temps. A través de mesurades el·lipsis assistirem a la relació de les seves protagonistes durant una dècada. Un període en què es posaran a prova els vincles que es gesten en la infantesa, on sembla que totes les persones tenim moltes més coses que ens uneixen que no pas que ens separen, i que, a poc a poc, es van complicant a mesura que el context personal i social també es transforma.

Dan Sallitt
Cineasta nord-americà nascut a Pensilvània el 1955. Va treballar durant anys com a crític de cinema a Los Angeles Reader. Va debutar com a director el 1986 amb el llargmetratge Polly Perverse Strikes Again! i va obtenir un reconeixement internacional amb The Unspeakable Act (2012). Les seves pel·lícules han estat projectades en festivals com Rotterdam, Viena, Karlovy Vary i Edimburg. Fourteen va tenir la seva estrena mundial en la Berlinale de 2019.

Dimarts, 12 de maig. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)< tornar