PROPERA SESSIÓ // 21-04-2020 // Sessió núm. 1.312 | Sant Jordi
Les perseides // Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, Catalunya, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Boogaloo Films, Universitat Pompeu Fabra i Televisió de Catalunya
Guió: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer
Música: Ángel Pérez Ortega
Muntatge: Alba Cid, Katia Armesto
Durada: 1 h i 11 min
Intèrprets: Nora Sala-Patau, Eduard Buch, Marta Tremps, Carmela Poch

Sessió anul·lada a causa de la Covid-19. Anunciarem noves dates de projecció

La Mar arriba a Escatrón per passar l´estiu més estrany de la seva vida. Es refugiarà en les misterioses llegendes de postguerra que floten al poble a través d´un grup d´adolescents que viuen amb unes regles pròpies. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc fascinant que la connectarà amb la memòria del país.

Les perseides neix de la voluntat dels seus realitzadors de donar forma a diferents experiències personals: “la incapacitat de tenir una relació honesta amb la figura del pare i l´alienació en els espais familiars durant l´estiu formen part de les nostres vides. En aquests pobles s´explicaven episodis de la Guerra Civil de forma desdibuixada, com si fossin llegendes o històries de terror. Les noves generacions ja no tenen l´oportunitat de parlar d´aquest tema amb els seus avis. La Història és llegida, doncs, com a ficció, com a somni, com a conte de fantasmes”.

Alberto Dexeus ha estudiat Comunicació Audiovisual, Direcció Cinematogràfica i Documental de creació. Va codirigir el curt Monocigótico (2015) i és director, guionista i muntador de la sèrie 5 minuts tard (2017-2019) de Betevé. Ànnia Gabarró ha estudiat Comunicació Audiovisual i Llengües i Literatures Modernes. És muntadora del curtmetratge Celebració (2016) i cocreadora del documental El que no ens fa diferents (2016).

La sessió comptarà amb la presència d´equip tècnic i artístic de la pel·lícula.

Dimarts, 21 d´abril. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)< tornar