PROPERA SESSIÓ // 14-04-2020 // Sessió Festival Flic
La noia sense mans // Sebastien Laudenbach, França, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Les Films Sauvages, Les Films Pelléas
Guió: Sébastien Laudenbach, a partir de l´obra del germans Grimm
Música: Olivier Mellano
Muntatge:
Durada: 1 h 16 min.
Intèrprets: Anaïs Demoustier, Jérémie Elkaïm, Philippe Laudenbach, Olivier Broche, Françoise Lebrun

Sessió anul·lada a causa de la Covid-19. Anunciarem noves dates de projecció

L´adaptació cinematogràfica d´un conte poc conegut recollit pels germans Grimm, La noia sense mans, es converteix en una pel·lícula protagonitzada per un personatge femení arquetípic, sotmès als dilemes vitals de fer-se gran, i que haurà de superar obstacles interposats pels personatges masculins. Al llarg del relat la jove protagonista aprèn a ser autònoma, a emancipar-se i a reaccionar a les diverses situacions que s´anirà trobant.

Aquesta cinta presenta, a través d´una estètica molt poètica, un argument que podria ser titllat de políticament incorrecte. El que en realitat planteja la pel·lícula, igual que la rondalla d´on procedeix, és una qüestió simbòlica interessant: sense mans no és possible conduir el timó de la pròpia existència. Se´n sortirà la noia?

Sebastien Laudenbach
Cineasta i il·lustrador (1973, Arras), estudia a l´École Nationale des Arts Decoratifs (EnsAd) a París, i hi continua vinculat ensenyant com a professor a la mateixa escola. Després d´especialitzar-se en la realització de curtmetratges d´animació i altres peces de format breu (tràilers de pel·lícules, videopoesia) treballa durant molts anys en La jove sense mans, el seu primer llargmetratge, un treball entre el dibuix i el teatre d´ombres, basat en el conte homònim recollit pels germans Grimm.

Pel·lícula programada en col·laboració amb el Casino de Vic i el Festival Flic dins dels actes del Festival Flic a Vic

Dimarts, 14 d´abril. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)
< tornar