PROPERA SESSIÓ // 31-03-2020 // Sessió Filmoxarxa
Demon // Marcin Wrona, Polònia, 2015
Fitxa tècnica

Producció: Telewizja Polska
Guió: Pawel Maslona i Marcin Wrona
Música: Marcin Macuk i Krzysztof Penderecki
Muntatge: Piotr Kmiecik
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets: Itay Tiran, Agnieszka Zulewska, Andrzej Grabowski, Tomasz Schuchardt, Katarzyna Herman, Adam Woronowicz.
Després de viure a Londres, Piotr (Itay Tiran) torna al seu poble natal per casar-se amb Zaneta (Agnieszka Zulewska). Un dels regals que reben per aquest enllaç és un terreny on construir la seva futura casa però, en començar a treballar-hi, hi trobaran uns ossos humans. Les noces s´acaben convertint en l´escenari d´una possessió demoníaca que remet al mite jueu del Dybbuk i la turbulenta història de Polònia.

Demon és un desassossegant conte gòtic que desborda els límits del gènere del terror per tractar temes com la memòria històrica, la tradició religiosa i la masculinitat. És una pel·lícula pòstuma que ha anat guanyant pes i reconeixement a diversos certàmens (va aconseguir el premi al millor film al festival de Cinema Fantàstic d´Austin) després de la mort del seu realitzador. Compta amb una gran banda sonora de Krzysztof Penderecki, una elegant posada en escena i unes sorprenents interpretacions per part de la parella protagonista.

 
Marcin Wrona
Director, guionista i productor de cinema, nascut el 1973 a Polònia. El seu curt de final de carrera, Magnet Man (2001), va suposar una gran sorpresa i va aconseguir nombrosos premis. Un èxit que va continuar amb el seu film de debut, My Flesh My Blood (2009), i El bautizo (2010). Demon havia de suposar el treball que confirmés el jove realitzador però, per desgràcia, aquest es va suicidar el 2015.

Dimarts, 31 de març. 21.30 h.
Cinema VigatĂ  (C/Jacint Verdaguer, 22)< tornar