PROPERA SESSIÓ // 03-03-2020 // Sessió núm. 1.308
O que arde // Oliver Laxe, España-França-Luxemburg, 2019
Fitxa tècnica

Producció: 4A4 Productions, Miramemira, Tarantula
Guió:
Música: Xavi Font
Muntatge: Cristóbal Fernández
Durada: 1 h 30 min
Intèrprets: Amador Arias, Benedicta Sánchez, Inazio Abrao, Elena Fernández, David De Poso, Álvaro De Bazal
Amador (Amador Arias) surt de la presó després d´haver estat tancat per provocar un incendi i es disposa a tornar a la seva terra, un poble perdut a les profundes muntanyes de Galícia. Allà l´espera la seva mare (Benedicta Sánchez) acompanyada d´una gossa de tres que estan sota el seu càrrec. Les seves vides transcorren al ritme pausat de la naturalesa però tot això s´acaba quan un violent foc arrasi la zona devorant tot el que troba al seu pas.

El realitzador Oliver Axe roda per primera vegada en la seva terra d´origen Rodada i utilitza una estètica gairebé documental i actors no professionals per plantejar un debat al voltant de la relació entre l´home i la naturalesa. El resultat és una pel·lícula bella, aterridora, hipnòtica i cruel que s´ha convertit en una de les sorpreses de la temporada. Guanyadora de diversos premis nacionals i internacionals, O que arde té, a més, un dels començaments més imporents del cinema recent.

Oliver Laxe

Actor, guionista i director de família gallega nascut a París el 1982. Va estudiar a la universitat Pompeu Fabra de Barcelona i va debutar el 2006 amb el curtmetratge E as chemineas decidieron escapar. Després de diversos curts, fa el salt al cinema amb Todos vos sodes Capitáns (2009), premiat a Cannes. La seva relació amb el certamen cinematogràfic es consolidarà en els següents treballs, Mimosas (2016) i O que arde.

Dimarts, 3 de març. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)< tornar