PROPERA SESSIÓ // 04-02-2020 // Sessió nĂşm. 1.304
Retrato de una mujer en llamas // Céline Sciamma, França, 2019
Fitxa tècnica

Producció: Arte France CinĂ©ma
Guió: CĂ©line Sciamm
Música: Para One, Arthur Simonini
Muntatge:
Durada: 2 h
Intèrprets: NoĂ©mie Merlant, Adèle Haenel, LuĂ na Bajrami, Valeria Golino, CĂ©cile Morel
França, 1770. La pintora Marianne (Noémie Merlant) rep un encàrrec que consisteix a realitzar el retrat de noces de Héloïse (Adèle Haenel), una jove que acaba de deixar el convent i que té seriosos dubtes respecte al seu matrimoni. Marianne ha de retratar-la sense el seu coneixement, per la qual cosa es dedica a investigar-la diàriament.

A través d´una delicada subtilesa, el film explora la invenció de l´amor, en un context històric i social en el qual les dones només podien ser mirades i desitjades pels homes. L´espectador esdevé testimoni d´un enamorament en la clandestinitat, que trenca totes les convencions i normes del desig. Amb el seu últim film, guardonat amb el premi al millor guió a Cannes, la realitzadora francesa Céline Sciamma aborda de nou el trencament de les normes del gènere i les sexualitats no normatives, amb una intensa i extraordinària delicadesa formal.

CĂ©line Sciamma
Guionista i realitzadora de cinema nascuda a França el 1980. Formada a La Fémis, ara coneguda com a Escola Nacional Superior d´Oficis de la Imatge i el So, on va estudiar cinema. El seu treball final va ser el guió de l´aclamada Naissance des pieuvres (2007) que també va representar el seu debut com a directora i que la va portar al Festival de Cannes. Posteriorment ha dirigit i escrit els films Tomboy (2011), projectada a Cineclub Vic; La banda de las chicas (2014) i Retrato de una mujer en llamas.

Dimarts, 4 de febrer. 21.30 h
Cinema VigatĂ  (C/Jacint Verdaguer, 22)


< tornar