PROPERA SESSIÓ // 21-03-2019 // Sessió Filmoxarxa
Essential Killing // Jerzy Skolimowski, Polònia-Noruega-Irlanda, 2010
Fitxa tècnica

Producció: Skopia Film, Cylinder Production, Element Pictures
Guió: Jerzy Skolimowski, Ewa Piaskowska
Música: Pawel Mykietyn
Muntatge: Réka Lemhényi i Maciej Pawlinski
Durada: 1 h 23 min
Intèrprets: Vincent Gallo, Emmanuelle Seigner, Zach Cohen, Iftach Ophir, Nicolai Cleve Broch, Stig Frode Henriksen

Un soldat afgà (Vincent Gallo) és capturat per les tropes nord-americanes, acusat d´haver matat a tres soldats. Posteriorment és traslladat a un país de l´est d´Europa per a ser interrogat, però durant el viatge aconsegueix escapar i inicia una dramàtica carrera per la seva supervivència en mig de la naturalesa.

Inèdita a les sales del nostre país, Essential Killing és un intens i vibrant thriller protagonitzat per un convincent Vincent Gallo, qui va guanyar un premi a Venècia per aquest paper. El tàndem format per l´actor i el veterà director Jerzy Skolimowski aconsegueix arrossegar l´espectador en un viatge extrem i opressiu. Tot i presentar-se com un film d´acció pur, pràcticament sense diàlegs ni història, el director li atorga un to oníric, gairebé místic, que l´allunya dels típics productes de consum i que permeten fer-ne una lectura política.


Jerzy Skolimowski
Nascut a Polònia el 1938, ha dirigit una quinzena de pel·lícules des que va debutar el 1965 amb Rysopis. D´entre els seus films destaquen La Partida (1967), El Grito (1978), Moonlighting (1982) y The Lightship (1985) amb la que va guanyar el premi al millor director al Festival de Venècia. També ha estat guionista, actor ocasional i és un celebrat pintor que ha exposat en nombroses galeries i centres d´art de tota Europa i Estats Units.

Dijous, 21 de març. 21:30 h.
AportaciĂł: 3 euros.
Socis i sòcies, entrada gratuïta
Idioma: VO en anglès, polonès, àrab amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic < tornar