PROPERA SESSIÓ // 05-02-2019 // Sessió n√ļm. 1.274
El reverendo // Paul Schrader, EUA-Regne Unit-Austràlia, 2017
Fitxa tècnica

Producció: Killer Films, Fibonacci Films
Guió: Paul Schrader
Música: Brian Williams
Muntatge: Benjamin Rodriguez Jr
Durada: 1 h 53 min
Intèrprets: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric the Entertainer, Victoria Hill, Philip Ettinger

Ernest Toller (Ethan Hawke) √©s un capell√† solitari d¬īuna petita esgl√©sia de l¬īestat de Nova York. En la seva tasca di√†ria coneix a una dona que embarassada (Amanda Seyfried) casada amb un ecologista radical. Ella li demana que sigui el conseller de la parella.

Amb reminisc√®ncies del cinema de Bresson i Bergman, la nova pel¬∑l√≠cula de Paul Schrader esdev√© la culminaci√≥ de la seva filmografia i, segurament, la seva millor obra. El retrat del seu protagonista serveix al director per fer una potent reflexi√≥ sobre molts problemes que omplen de dubtes la societat actual: la p√®rdua de la fe, els perills de la radicalitzaci√≥ ideol√≤gica, la degradaci√≥ del medi ambient o la solitud de l¬ī√©sser hum√†. Tot aix√≤ seguint la traject√≤ria del capell√† enfrontat als seus dimonis interns i a la desolaci√≥ que l¬īenvolta. Sense dubtes una de les millors pel¬∑l√≠cules estrenades el darrer any.


Paul Schrader 
Va n√©ixer el 1946 a Michigan en una fam√≠lia calvinista. Una estricta educaci√≥ religiosa el va marcar profundament i aix√≤ es reflecteix en tots els seus films. Va iniciar-se al cinema escrivint amb el seu germ√† el gui√≥ de Yakuza (1975), al qual seguiren Fascinaci√≥n (1976) i Taxi Driver (1976). El 1978 debuta com a director amb Blue Collar i inicia una filmografia irregular per√≤ amb t√≠tols importants com Hardcore: un mundo oculto (1979), Mishima (1985), Touch (1997) o Aflicci√≥n (1997). 

Dimarts, 5 de febrer. 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic < tornar