PROPERA SESSIÓ // 22-01-2019 // Sessió nĂşm. 1.272
Raw (Crudo) // Julia Ducournau, França-Bèlgica-Itàlia, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Petit Film, Rouge International, Frakas Productions
Guió: Julia Ducournau
Música: Jim Williams
Muntatge: Jean-Christophe Bouzy
Durada: 1 h 39 min.
Intèrprets: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella, Laurent Lucas.

Justine (Garance Marillier), una jove de 16 anys, prové d´una família on tots són veterinaris i vegetarians. Quan la noia ingressa a la facultat de veterinària, descobreix un món decadent i seductor. Aviat trenca amb els principis familiars, menjant carn crua per primer cop.

Julia Ducournou debuta a la direcció amb l´estrena de Raw, que no es pot classificar com un film de gènere, en sentit estricte, tot i que ofereix elements del cine fantàstic i de terror. En realitat és la crònica d´un viatge interior que s´endinsa en el món oníric, de forma arriscada però eficaç. Inspirada en l´estètica de David Cronenberg i el seu concepte de la Nova Carn, la jove cineasta s´atreveix a tractar el tema tabú del canibalisme amb un talent visual capaç de crear imatges pertorbadores d´una morbosa sensualitat. La davallada als inferns de la protagonista esdevé una metàfora colpidora dels traumes de l´adolescència.

Julia Ducournou
Directora i guionista nascuda a París l´any 1983. Va estudiar guió cinematogràfic a la prestigiosa escola La Fémis, de la capital francesa. El 2011, el seu curt Junior va guanyar el premi Petit Rail d´Or del Festival de Cannes. L´any següent va codirigir el telefilm Mange. El seu primer i polèmic film, Raw, li ha donat notorietat internacional i una bona collita de guardons en diversos festivals. Entre d´altres, destaquem el Fipresci de Cannes i tres premis al Festival de Sitges 2016.

Dimarts, 22 de gener. 21:30 h.
Idioma: VO en francès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46


< tornar