PROPERA SESSIÓ // 18-12-2018 // Sessió nĂşm. 1.270
La Ăşltima bandera // Richard Linklater, EUA, 2017
Fitxa tècnica

Producció: Amazon Studios, Big Indie
Guió: Richard Linklater i Darryl Ponicsan a partir de la novel·la de Ponicsan
Música: Graham Reynolds
Muntatge: Sandra Adair
Durada: 2 h 5 min
Intèrprets: Bryan Cranston, Laurence Fishburne, Steve Carell.

Tres veterans de la guerra del Vietnam (Bryan Cranston, Laurence Fishburne i Steve Carell) es tornen a trobar desprès de 30 anys per acompanyar el cadàver del fill d´un d´ells, mort a l´Iraq, al viatge fins el lloc de l´enterrament.

La pel·lícula està basada en una novel·la de Darryl Ponicsan que era una seqüela d´una altra obra seva, The last Detail, ja adaptada al cinema l´any 1973 amb Jack Nicholson i dirigida per Hal Ashby. Aquí trobem a tres antics companys del Vietnam que fan un trajecte plegats acompanyant el taüt del fill d´un d´ells. Això serveix a Richard Linklater per desenvolupar un seguit de converses sobre tota mena de temes entre els tres protagonistes. Evidentment, hi afloren el fets traumàtics viscuts a la guerra i l´evolució posterior de les seves vides. L´alcoholisme, la religió, l´absurditat dels conflictes bèl·lics, els remordiments i les formes de superar-ho apareixen dins d´una narració que no oblida els moments d´humor, que serveixen per alleugerir el dramatisme, en aquesta particular road movie.

Richard Linklater
Guionista i director de cinema, nascut a Houston el 1960. És un dels rostres més representatius del renaixement del cinema independent americà dels 90. De la seva filmografia destaquen títols com Movida del 76 (1993), A Scanner darkly (2006), la trilogia formada per Antes del amanecer (1995), Antes del atardecer (2004) i Antes del anochecer (2013), i la premiada Boyhood (2014).

Dimarts, 18 de desembre. 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46


< tornar