PROPERA SESSIÓ // 11-12-2018 // Sessió Homenatge a Isao Takahata
Els meus veïns els Yamada // Isao Takahata, Japó, 1999
Fitxa tècnica

Producció: Studio Ghibli
Guió: Isao Takahata a partir del manga d’Hisaichi Ishii
Música: Akiko Yano
Muntatge: Takeshi Seyama
Durada: 1 h 44 min
Intèrprets: animació

Els meus veïns els Yamada és un recull de petites i originals històries de la vida quotidiana d´una típica família de classe mitja de Tòquio. Els Yamada són Takashi i Matsuko (els pares), Shige (la sogra), Noboru (el fill), Nonoko (la filla) i en Pochi (el gos).

Estructurada com una sitcom, aquesta pel·lícula del malaguanyat Isao Takahata és una de les obres més arriscades de l´Estudi Ghibli, allunyada del relat fantàstic infantil i molt més propera als clàssics japonesos com Yasuhiro Ozu, a la recerca de la plasmació de l´estil de vida en un petit barri d´una ciutat nipona. Takahata arrisca també en el dibuix -minimalista-, en la narrativa -desmembrada-, i en la posada en escena -amb haikus i cançons que separen els esquetxos. Aquesta pel·lícula, plena d´humor i tendresa, és una de les joies mig amagades del cinema japonès recent.


Isao Takahata
Nascut al 1935, va ser un dels pioners de l´Anime nipó. Va dirigir el seu primer film, Horus, el príncep del sol, el 1968 per a la Toei Animation. Després de treballar en nombroses sèries televisives, com Marco, va fundar l´Estudi Ghibli juntament amb Hayao Miyazaki. Aquí hi va realitzar cinc films: La tomba de les lluernes (1988), Records de l´ahir (1991), Pompoko (1994), que projectem dins del Cineclub Xic; Els meus veïns els Yamada i El conte de la princesa Kaguya (2013). Takahata va morir l´abril d´aquest any.

Dimarts, 11 de desembre. 21:30 h.
Idioma: VO en japonès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic< tornar