PROPERA SESSIÓ // 23-10-2018 // Sessió Festival Protesta
Metropolis // Fritz Lang, Alemanya, 1927
Fitxa tècnica

Producció: Universum Film (UFA)
Guió: Thea von Harbou i Fritz Lang a partir de la novel·la de Thea von Harbou
Música:
Muntatge:
Durada: 2 h 33 min
Intèrprets: Alfred Abel, Gustav Fröhlich, Brigitte Helm, Rudolf Klein-Rogge, Fritz Rasp, Theodor Loos, Erwin Biswanger.

Ens trobem a l´any 2026 a la gran ciutat de Metropolis. La classe obrera viu als soterranis on treballa i té prohibit sortir a l´exterior, on la classe dirigent viu en uns grans gratacels. Freder, el fill del president de la ciutat, s´enamora de Maria, una noia que lluita per millorar les condicions de vida dels proletaris.

Explica Fritz Lang que la idea de la pel·lícula va néixer de la visió dels gratacels de Nova York des d´un vaixell en un viatge als Estats Units. Ell i la seva dona, Thea von Harbou, van escriure el guió d´aquesta magistral faula futurista que ha esdevingut un dels films més importants de la història del cinema. L´antagonisme ideològic de la parella dota d´una ambigüitat moral un film on conviuen la lluita de classes i una crítica a la revolució. Però on destaca sobretot la pel·lícula és en la seva magnífica posada en escena que encara avui resulta sorprenent.

Fritz Lang
Director i guionista nascut a Viena el 1890. Va ser un dels pioners del moviment expressionista. L´any 1932 Goebbels li va oferir la direcció de la UFA (el principal estudi de cinema de l´època), però ell va fugir a Hollywood. Durant la cacera de bruixes va tornar a Alemanya, on va dirigir tres films més. Va morir a Los Angeles el 1976.

Sessió programada amb la col·laboració del Festival Protesta dins dels actes de la 6a edició del Festival (19 al 28 d´octubre).

Dimarts, 23 d´octubre. 21:30 h.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

 


< tornar