PROPERA SESSIÓ // 24-05-2018 // Sessió
El sopar // Pere Portabella, Catalunya, 1974
Fitxa tècnica

Producció: Films 59
Guió: Pere Portabella
Música:
Muntatge:
Durada: 48 min
Intèrprets: documental

A les acaballes de la dictadura franquista, cinc ex presos polítics es reuneixen clandestinament en una masia per a intercanviar les seves experiències a la presó. És el mateix dia de 1974 en què fou executat Salvador Puig Antich.

Aquest documental és un testimoni valuós de la lluita per recuperar els drets i les llibertats abolides pel règim feixista. Aplega cinc veus representatives del moment històric que es vivia a Catalunya: militants del PSUC, un sindicalista de CCOO, una dona militant del PCML i un membre de les Joventuts Llibertàries. El sopar és la crònica punyent d’una època que crèiem haver superat, però avui es fa evident que anàvem errats.

Pere Portabella
Director i productor nascut a Figueres el 1929. Va debutar com a director a amb Nocturno 29 (1968). La seva obra es caracteritza per una llibertat creativa, hereva de la cultura d’avantguarda, i pel seu compromís polític. Algunes fites de la seva filmografia són Vampyr-cuadecuc (1970),  Pont de Varsòvia (1989) o El silenci abans de Bach (2007).

Presentació i debat a càrrec de Pere Portabella i Vicenç Altaió. Sessió en col·laboració amb el Casino de Vic i la Universitat de Vic.
< tornar