PROPERA SESSIÓ // 05-06-2018 // Sessió UVic-UCC | Universitat d’Estiu
Most Likely to Succeed // Greg Whiteley, EUA, 2015
Fitxa tècnica

Producció: One Potato Productions
Guió: Greg Whiteley
Música: Josh Ethan Johnson, Matthew Lurie
Muntatge: Adam Ridley
Durada: 1 h 26 min
Intèrprets: documental

En aquest documental assistim a tot un curs en una de les escoles més innovadores del món, el High Tech High de San Diego (Estats Units). Un centre on basen l’aprenentatge de l’alumnat en projectes i que segons els seus impulsors, s’adapta a les necessitats de l’educació actual.

“El nostre sistema educatiu es va dissenyar el 1983”. Aquest és el lema que acompanya la promoció del documental Most Likely to Succeed, un treball que planteja un interessant debat sobre quin és el model d’escola que necessita la nostra societat. En un moment en què la informació és omnipresent, quin sentit té seguir memoritzant dades?

Greg Whiteley
1969, Utah. És un reconegut director, productor i guionista de pel·lícules documentals. Va debutar amb New York Doll (2005) a la qual seguiren Resolved (2007), Mitt (2014) i Most Likely to Succeed (2015), pel·lícula que ha tingut un gran impacte internacional gràcies al seguiment que n’ha fet la comunitat educativa. És el creador i director de la sèrie documental de Netflix Last Chance U.

En col·laboració amb la UVic-UCC dins de la programació d’activitats de la Universitat d’Estiu. Presentació a càrrec d’Antoni Tort, professor de la UVic-UCC. Debat posterior sobre el sistema educatiu actual amb el director de l’Escola El Roure Gros, Andreu Cardó.

5 de juny, 21.30 h
Espai ETC de Vic. Passeig de la Generalitat, 46
< tornar