PROPERA SESSIÓ // 03-04-2018 // Sessió nĂşm. 1.255
Muchos hijos, un mono y un castillo // Gustavo SalmerĂłn, Espanya, 2017
Fitxa tècnica

Producció: Sueños Despiertos
Guió: Gustavo SalmerĂłn, RaĂşl de Torres, Beatriz Montáñez
Música: Nacho Mastretta
Muntatge:
Durada: 1 h 30 min.
Intèrprets: Gustavo SalmerĂłn, Julita SalmerĂłn

“Molts fills, un mico i un castell”. Aquests sĂłn els tres desitjos que, des de nena, Julita havia volgut, i tots tres s’han fet realitat. Però, quan la crisis econòmica la va obligar a desprendre’s del castell, el principal problema va ser decidir què era prescindible (res) i portar-ho a una nau industrial. 

L’actor Gustavo Salmerón debuta com a director amb aquest divertit documental on ofereix un retrat de la seva pròpia mare, després de gravar-la durant 14 anys. Un personatge únic, extravagant i divertit, que torna a demostrar que la realitat supera la ficció. A partir d’una premissa absurda -la pèrdua d’un valuós objecte- s’inicia una rocambolesca cerca pel magatzem de records que és la vida de Julita: el resultat és un catàleg de situacions úniques, de personatges meravellosos i una excel·lent pel·lícula que combina el drama, la comèdia i el retrat familiar ple d’emocions.

Gustavo SalmerĂłn
Madrid, 1970. És un actor de llarga trajectòria en teatre i cinema. El 2001 va dirigir el seu primer curt, Desaliñada, amb què va guanyar un Goya i diversos premis internacionals. Muchos hijos, un mono y un castillo és el seu debut en el llargmetratge, un documental que s’ha convertit en un dels èxits de l’any i que ha rebut el Premio al Millor documental en el Festival de Karlovy Vary (2017) i ha estat nominat al Goya.


< tornar