PROPERA SESSIÓ // 06-03-2018 // Sessió Dia de la dona
El piano // Jane Campion, Nova Zelanda-Austràlia-França, 1993
Fitxa tècnica

Producció: CiBy 2000, Jan Chapman Productions, Australian Film Commissio
Guió: Jane Campion
Música: Michael Nyman
Muntatge: Veronika Jenet
Durada: 2 h 1 min
Intèrprets: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill, Anna Paquin, Kerry Walker, Geneviève Lemon, Ian Mune, Pete Smith

Any, 1851. Ada (Holly Hunter) és una dona muda, mare d’una nena (Anna Paquin) i que acaba d’enviudar. Un matrimoni concertat l’obliga a deixar Escòcia i viatjar fins a Nova Zelanda. Allà, el seu nou marit (Sam Neill) es nega a traslladar el piano de la dona, que queda abandonat a la platja. Un veí de la zona (Harvey Keitel) rescata l’instrument i l’utilitza per fer-li xantatge.

La directora Jane Campion va tocar les tecles adequades en el seu tercer film, oferint una pel·lícula única, captivadora i enigmàtica. El piano és un film potent visualment, amb una banda sonora icònica, interpretacions magistrals i una visió radical del paper de la dona en l’època victoriana. A través de la mirada de la realitzadora ens trobem amb un film ple d’erotisme, subtilitat i violència. Va ser una de les pel·lícules del seu any, aconseguint la Palma d’or a Cannes i tres premis Oscar.


Jane Campion
Nova Zelanda, 1954. Va ser la segona directora nominada als Oscar i la primera en guanyar una Palma d’or a Cannes. Va debutar en el llargmetratge amb Sweetie (1989) i un any despré va rodar An angel at My Table (1990). Va rebre el reconeixement internacional amb El piano i posteriorment ha dirigit Retrato de una dama (1996), Holly Smoke (1999) i Bright Star (2009). Cal destacar el seu treball com a guionista i directora de la minisèrie Top of The Lake (2013 i 2017).

Amb la col·laboració del Col·lectiu feminista Adona’t en motiu del Dia de la Dona.

Dimarts, 6 de març. 21.30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
AportaciĂł: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic
< tornar