PROPERA SESSIÓ // 10-05-2018 // Sessió nĂşm. 1.252
Hacia la luz // Naomi Kawase, Japó-França, 2017
Fitxa tècnica

Producció: Comme des CinĂ©mas, Kino Films, Kumie
Guió: Naomi Kawase
Música: Ibrahim Maalouf
Muntatge: Tina Baz
Durada: 1 h 41 min
Intèrprets: Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji, Kazuko Shirakawa, Misuzu Kanno, MantarĂ´ Koichi, Chihiro Ohtsuka, Nobumitsu Ă”nishi

Misako (Ayame Misaki) és una apassionada però inexperta guionista de pel·lícules per a invidents. Al seu treball busca transcriure el llenguatge visual a l’escrit i s’esforça per trobar la paraula perfecta per a cada color, gest o textura, però oblidant els sentiments en el procés. En una projecció cinematogràfica coneix a Masaya (Masatoshi Nagase), un fotògraf que està perdent la vista lentament. Misako descobreix en les fotografies de Masaya alguns records del seu passat i junts aprendran a veure el món que abans els era invisible.

Tal com diu la mateixa directora japonesa Naomi Kawase, el seu nou treball “no és només una història d’amor, sinó que és una reflexió de les persones que estimen el cinema: cal aprendre a experimentar d’una altra manera, no només mirar, sinó sentir”. Es tracta d’una pel·lícula plena de sensibilitat i construïda, com és habitual en la directora, a través dels paisatges, cares, boscos i mirades i ben encaixat amb una història d’amor aparentment convencional.


Naomi Kawase
Directora i escriptora nascuda al JapĂł el 1969. Va iniciar-se en el mĂłn del documental. De la seva filmografia en el camp de la ficciĂł destaquen tĂ­tols com El bosque del luto (2007), Gran Premi Especial del Jurat de Cannes; Aguas tranquilas (2014), projectada a Cineclub Vic; Una pasteleria en Tokio (2015) i el seu Ăşltim treball, Hacia la luz.

Dijous, 10 de maig. 21.30 h
Espai ETC de Vic. Passeig de la Generalitat, 46
< tornar