PROPERA SESSIÓ // 09-11-2017 // Sessió Els drets dels infants a debat
La isla de Giovanni // Mizuho Nishikubo, Japó, 2014
Fitxa tècnica

Producció:
Guió: Yoshiki Sakurai
Música: Masashi Sada
Muntatge: Junichi Uematsu
Durada: 1 h 42 min.
Intèrprets:

Ha acabat la Segona Guerra Mundial. Una petita illa japonesa és ocupada violentament per l’exèrcit soviètic. Tota la població passa a viure sota la llei marcial del país invasor. Fins aleshores, la vida d’en Giovanni, en Campella i la resta d’infants, havia transcorregut feliç i tranquil·la, però de cop i volta veuen com els fan fora de casa i els prenen la meitat de l’escola.

La isla de Giovanni narra uns fets que van succeir entre 1945 i 1947, just quan va acabar la Segona Guerra Mundial. Aleshores no s’havien aprovat la Declaració Universal dels Drets Humans (1948), ni la Declaració dels Drets de l’Infant (1959). El film combina la realitat històrica amb un referent literari: el llibre infantil El tren nocturn de la Via Làctia, de Kenji Miyazawa, una obra que és per als infants japonesos el que El petit príncep és per a molts europeus.Mizuho Nishikubo
Director i animador japonès nascut el 1953. Va produir una de les obres clau de l’anime, Ghost in the Shell, de Mamoru Oshii, el 1995. Entre els seus treballs com a director destaquen Musashi: The dream of the last samurai (2009) i La Isla de Giovanni.

Programada conjuntament amb l’Espai Oikia (Associacó Casal Claret + Associació Tapís + Càritas) en motiu del dia mundial dels Drets dels infants.

Després de la projecció hi haurà un cinefòrum a càrrec d’Oikia.

Dijous, 9 de novembre a les 21:30 h
Idioma: VO en japonès amb subtítols.

Aportació: 3 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

< tornar