PROPERA SESSIÓ // 13-06-2017 // Sessió nĂşm. 1.239
El día más feliz en la vida de Olli Mäki // Hymyilevä mies, Finlàndia-Suècia-Alemanya, 2016
Fitxa tècnica

Producció: Aamu Filmcompany, ONE TWO Films,
Guió: Juho Kuosmanen, Mikko Myllylahti
Música: Laura Airola, Joonas Haavisto, Miika SnĂĄre
Muntatge: Jussi Rautaniemi
Durada: 1 h 32 min
Intèrprets: Oona Airola, Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Joonas Saartamo

A l’estiu de 1962, Olli Mäki aspira al títol de campió del món de pes ploma de boxa. El país està expectant perquè arribi aquest moment i totes les mirades estan posades en l’esportista. Només ha de perdre pes i concentrar-se. Però hi ha un problema, Olli s’ha enamorat de la Raija.

El director Juho Kuosmanen ens relata un moment clau en la vida d’una de les figures més curioses de la boxa finesa. Oli Mäki és una persona sensible, preocupada pel fracàs i amb por a decebre a tota una nació. En un principi pot semblar que aquest to afable i delicat xoca amb l’estètica del film. El director es va decantar per una pel·lícula de 16 mm reversible on va trobar el reflex visual d’aquella Finlàndia dels 60. Un blanc i negre bàsic, contrastat, dona tot el pes als rostres dels personatges i ens permet gaudir de les seves mirades diluint la resta de l’escena. Aquesta ha estat una de les sorpreses de l’any. Una autèntica perla.Juho Kuosmanen

Nascut el 1979 a Finlàndia, es va graduar a la Universitats en art, disseny i arquitectura. El seu treball de graduació va ser la pel·lícula The Painting Sellers (2007), nominada a cinc premis de l’acadèmia de cinema finesa i guanyadora del premi Cinéfondation a Cannes. Es presenta com un artista multidisciplinar: ha treballat com a actor, ha dirigit obres d’òpera i ha assolit un merescut èxit amb el seu últim film El día más feliz en la vida de Olli Mäki.

Dimarts, 13 de juny. 22 h
Idioma: VO en finès i anglès amb subtítols
AportaciĂł: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic 

< tornar