PROPERA SESSIÓ // 06-06-2017 // Sessió ClĂ ssics del cinema musical
West Side Story // Jerome Robbins, Robert Wise, EUA, 1961
Fitxa tècnica

Producció: Mirisch Corporation, The, Seven Arts Pictures
Guió: Ernest Lehman, a partir dels treballs d’Arthur Laurents i Jerome Robbins
Música: Leonard Bernstein
Muntatge: Thomas Stanford
Durada: 2 h 32 min
Intèrprets: Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn, Rita Moreno.

A la ciutat de Nova York Maria (Natalie Wood), d’origen porto-riqueny i germana del líder dels Sharks, s’enamora de Tony (Richard Beyner), excap de la banda dels Jets. El seu amor no serà acceptat per les dues bandes rivals.

Basada en un musical estrenat a Broadway el 1957, la pel·lícula va aconseguir vuit premis Oscar (inclosos els de millor pel·lícula i direcció) i una gran acollida de crítica i públic. El film és una adaptació de Romeo i Julieta ambientada als barris de Nova York. La magnífica banda sonora i unes originals coreografies han esdevingut un clàssic del gènere. Les seves cançons són imprescindibles en qualsevol antologia del cinema musical.Robert Wise (1914-2005) va començar a treballar als departaments de so i muntatge de la RKO. Amb La venganza de la mujer pantera (1944) va inciciar-se una extensa filmografia amb títols com El ladrón de cuerpos (1945), Ultimatum a la tierra (1951) o Sonrisas y lágrimas (1965), entre d’altres.

Jerome Robbins (1918-1998) va ser ballarí coreògraf i director. Començà a treballar el 1940 a l’American Ballet Theatre. Va formar part del ballet de la ciutat de Nova York del qual fou subdirector i va ser coreògraf de grans musicals de Brodway. Va morir el 29 de juliol de 1998 a Nova York.

Dimarts, 6 de juny. 22 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
AportaciĂł: 5 euros. Socis: entrada gratuĂŻta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic < tornar